Medisch toerisme verwijst naar mensen die naar een ander land reizen dan hun eigen land om medische behandeling te krijgen. In het verleden had dit meestal betrekking op degenen die van minder ontwikkelde landen naar grote medische centra in hoogontwikkelde landen reisden voor behandeling die thuis niet beschikbaar was. De motivatie kan ook zijn voor medische diensten die in het thuisland niet beschikbaar of illegaal zijn.

Medisch toerisme is meestal gericht op chirurgische ingrepen, zoals cosmetische of andere behandelingen of soortgelijke behandelingen, maar ook op tandheelkundig toerisme of vruchtbaarheidstoerisme. Mensen met zeldzame aandoeningen kunnen reizen naar landen waar de behandeling beter wordt begrepen. Er zijn echter bijna alle soorten gezondheidszorg beschikbaar, waaronder psychiatrie, alternatieve geneeskunde, herstellende zorg en zelfs begrafenisdiensten.

Medische toeristen lopen wel een aantal risico’ s, zoals trombose door luchtreizen of slechte postoperatieve zorg.

Gezondheidstoerisme is een bredere term voor reizen die zich toespitsen op medische behandelingen en het gebruik van gezondheidsdiensten. Het bestrijkt een breed terrein van gezondheidsgericht toerisme, variërend van preventieve en gezondheidsbehandelingen tot revalidatie reizen. Wellness toerisme is een verwante sector.

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *